Tour overview

Maldivet, janë një shtet arkipelag ishullor në Oqeanin Indian, në jugperëndim të Gadishullit Indian. Përbëhen prej 1200 ishujve prej të cilëve 200 janë të banuar, ndërsa 80 të tjerë shfrytëzohen vetëm për turizëm.Maldivet ka qenë koloni e Anglisë. Pavarësinë e ka arrite 26 korrik 1965, ndërsa u bë Republikë 11 nëntor të vitit 1968.Origjina dhe pushtimeve myslian .Rrënojat arkeologjike të gjetur në Maldive kanë qenë të gjitha të datës jo më vonë në 1500 Para Erës sonë. Ai konsiderohet se arkipelag i pabanuar më parë. Popullsia e tanishme është e përbërë nga njerëzit e fesë budiste emigruar nga India jugore dhe Sri Lanka rreth shekujve IV dhe V.Kur arabët filluan të udhëtojnë shpesh në rrugët tregtare të Azisë juglindore, Maldivet u bënë një pikë e rëndësishme tranziti. Tregtarët arabë kanë ushtruar një ndikim të fortë kulturor në popullatën lokale, i cili në shekullin e njëmbëdhjetë, është konvertuar gradualisht në Islam ashtu siç ndodhi me Shqipërinë. Në 1153 Maldivet u bënë sulltanat. Një përmbledhje e kushtetutës të vitit 2008 parashikon që “një jo-mysliman nuk mund të bëhet një qytetar i Maldiveve.

Included

  • Fluturimi
  • Transferi
  • Akomodimi
  • Guida

Not Included

  • Viza (Paguhet në Aeroport)
Download pdf brochure

Google Maps API Key is not set. You can add your Google Maps API Key under Easy Tours > Settings options panel. If you do not have one yet then create by clicking here.

Download pdf brochure